Tudástár

 

Meta description (meta leírás)

Az emberek ritkán nézegetik a weboldalakat a forráskód nézetben, így nem is találkoznak a meta elemek többségével, de akkor miért van rájuk szükség?

Többnyelvű honlap

Az a képesség, hogy egy új nemzetközi közönséggel kommunikáljon a saját nyelvükön, kétségkívül eredményeket fog hozni nemcsak pénzügyi értelemben, hanem márka, szolgáltatás vagy termék ismertségének megteremtése szempontjából is.

Drótváz (wireframe)

A drótváz a design előzetes vázlata, ezáltal jobban megérthető a koncepció és vizuálisan is könnyebben elképzelhető.

One Page Design

Hagyományosan, egy weboldal tartalma több oldalra van elosztva, de az egyoldalas webes kialakítás mindezt egyetlen oldalra tömöríti. Miért is jó ez, és mire lehet használni?

Google robot

Röviden a Google internetes kereső szolgáltatásához használt programról, mit csinál és miért fontos foglalkozni ezzel a témával.

Mi az a domain, domain név jelentése

Mivel az elsődleges szerepe a domain neveknek, hogy az emberek azonosítani tudják vele a weboldalunkat, ezért olyat érdemes választani, ami jól leírja a weboldal célját.

https – biztonságos weboldal

2018 júliusától Chrome böngészők a nem HTTPS oldalakat „Nem biztonságos” jelzővel látja el, a Google már jó ideje sürgeti a váltást, többek között azzal, hogy előbbre hozza a rangsorolásban a biztonságos weboldalakat.

Reszponzív webdesign

Régebben a weboldalakat csak egy szélességre optimalizálták ami a legtöbb számítógépen jól jelent meg. Manapság azonban egyre többféle eszközön lehet már internetezni, ez új kihívások elé állítja a weboldal tulajdonosokat.

Webergonómia

Mindannyian hallottuk már az „ergonómia” szót, de hányan tudjuk mit is jelent ez a weboldalak szempontjából?

CMS rendszer

A CMS mint az informatika világában szinte minden kifejezés, egy betűszó,  melynek jelentése Content Management System, azaz magyarra fordítva Tartalomkezelő rendszer.
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.