Tudástár

 

A weboldal teljesítmény optimalizálás fontossága

weboldal teljesítménye

Mik azok a sliderek és hogyan segíthetik a konverziót?

Slider
Mik is azok a sliderek? Milyen típusai léteznek és miért lehetnek hasznosak a weboldalad számára?

Szoftvertesztelés

Szoftvertesztelés
A szoftvertesztelés kritikus szerepet játszik a szoftverfejlesztési folyamatban, segítve a hibák és hiányosságok azonosítását.

Chat GPT

OpenAI
Járjuk körül együtt a Chat GPT azaz az OpenAI mesterséges intelligencia kutató laboratórium által kifejlesztett chatbot témát.

Chrome sötét mód

Sokan szeretik a sötét témákat az alkalmazásokban. Lássuk, hogyan lehet ezt beállítani a Chrome böngészőben!

Előzmények törlése Google Chrome-ban

Hogyan szabaduljunk meg a sütiktől, a meglátogatott weboldalaktól a világ legnépszerűbb internetes böngészőjében, a Google Chrome-ban. Útmutató lépésről lépésre, képekkel.

Hogyan törölhetjük az előzményeket Firefox böngészőben

előzmények törlése
Elfelejtettünk privát ablakot nyitni? Mit tegyünk, ha meg szeretnénk szabadulni a legutoljára meglátogatott weboldalaktól a Firefox böngészőnkben: előzmények törlése Firefoxban.

Microsft Edge

A Microsoft Edge egy olyan új böngésző, amelyet a Microsoft hozott létre és fejlesztett ki . Az Edge elődje a mindenkinek jól ismert 20-s évek böngészője, az Internet Explorer volt.

Safari az Apple böngészője

A Safari az egyik olyan böngésző amit sokan használnak, de mégis keveset tudunk róla. De miért is? Pedig Apple fejlesztés és hát az Apple-ről már mindenki halott.

Firefox böngésző

A Mozilla Firefox mindig az első számú böngészőmotor lesz a legtöbb adatvédelmet preferáló felhasználó számára. A Mozilla Firefox, a Google Chorme-hoz hasonló nyílt forráskódú.

Legjobb Firefox kiegészítők

A Firefox is hasonló bővítmény könyvtárral rendelkezik mint a Google Chrome. Számos testreszabhatósági, teljesítménynövelő és kényelmet javító bővítményt tölthetünk le.

Inkognitó mód Google Chrome-ban

Az inkognitó módot, privát böngészésnek is szokták nevezik. Ha ilyen módban böngészünk akkor mások pontosabban azok akik ugyanazt a gépet használják, mint mi nem fogják látni, hogy mi után kerestünk.

Legjobb Chrome bővítmények

Mi is az a bővítmény? 2009. decemberben jelent meg a Google Chrome bővítmény galéria bétája, több mint 300 bővítménnyel. Mára, több, mint 100 000 bővítmény érhető el.

Zárt forráskódú szoftverek

forráskód
Mit jelent a zárt forráskód, melyek azok a szempontok, amiért érdemes ilyen szoftvereket használni a nyílt forráskódúakkal szemben?

Nyílt forráskódú szoftver

Mit értünk azalatt, hogy egy program nyílt forráskódú? Milyen előnyei és hátrányai vannak ennek a tulajdonságnak?

Ingyenes weboldal készítés?

Tényleg lehet ingyen weboldalam? Erre a kérdésre igyekszünk válaszolni cikkünkben.

CSS

CSS3 logó
Mi az a CSS, mire használják, mi köze a webfejlesztéshez, melyik verzió a legújabb?

HTML5

HTML5 logó
Mi az a HTML(5)? Hogyan néz ki a HTML kód? Mi az 5 a HTML5-ben?

Wordpress - az egyik legnépszerűbb weboldal megoldás

Wordpress Logó
Mi az a Wordpress, mik az előnyei és mik a hátrányai, mikor érdemes ezt választanom?

Mi a kapcsolat a keresőoptimalizálás és a webfejlesztés között

A marketinges célok változatosak és számos elvárást támasztanak a weboldalakkal szemben. Az egyik összetett feladat, amit minden modern weboldalnak meg kell tudnia oldani, az a keresőoptimalizálhatóság.

E-kereskedelem, webáruház

Miért éri meg webáruházat üzemeltetni? Milyen egy webáruház felépítése? Ezekre a kérdésekre válaszolunk.

Landing page

A digitális marketingben a “landing page” egy önálló weboldal, amelyet kifejezetten egy marketing vagy reklámkampány számára hoztak létre.

Bemutatkozó oldal cégeknek

Amelyik cég, termék vagy szolgáltatás nem található meg a neten az nem tűnik hitelesnek, legyen bármilyen jó.

Blog

A keresőket leggyakrabban szöveges tartalmak keresésére használják, ezért a blog potenciálisan jó arra, hogy egy téma köré csoportosított nagy mennyiségű gyakran frissített tartalmat gyártsunk.

Chatbot

A chatbot egy olyan alkalmazás, amelyet online csevegés lebonyolítására használnak szöveges vagy szóbeli formában, emberi közvetlen kapcsolat helyett.

Mockup

A mockup a drótváz és a prototípus közötti fázis. A drótvázban a tartalmi elemeket vázoljuk fel, itt a megjelenés kap főszerepet.

Google térkép weboldalra

Ha van üzlethelyiséged, irodád ahol ügyfeleket fogadsz ill. egy adott terület közönségét célzod meg a termékeddel vagy szolgáltatásokkal akkor fontos, hogy az emberek könnyen megtaláljanak.

User Experience - UX

UX tervezés azért ennyire népszerű, mert azon a felismerésen alapul, hogy a fókusz többé már nem a terméken, sokkal inkább a fogyasztón van. Az élményközpontú tervezés fő motivációi egyrészt a valódi érték közvetítése, másrészt a létező problémákra adható lehető legjobb megoldás megtalálása.

Domain regisztráció

Ez a cikk a domain regisztrációról és annak követelményeiről illetve lehetőségeiről szól.

404-es oldal

Gyakran előfordul, hogy olyan dolgot szeretnénk elérni, amit már eltávolítottak az adott oldalról, vagy megváltoztatták a kívánt oldal webcímét, URL-jét. Ilyenkor a webszerver jelzi nekünk, hogy amit kerestünk az ezen a címen (már) nem elérhető.

Webhelytérkép

A webhelytérkép (angolul sitemap) egy olyan dokumentum, amely tartalmazza egy weboldal aloldalainak, URL-jeinek a listáját. Több fajtája létezik: van HTML és XML formátumban megjelenő, mindkettőnek más szerepe van.

Visszafordulási arány

Ebben a bejegyzésben egy olyan fogalmat szeretnénk bemutatni, amely szorosan kötődik a Google Analytics weboldal elemző eszközhöz, és ami egy roppant fontos összetevő a látogatói viselkedés szempontjából.

Többnyelvű honlap

Az a képesség, hogy egy új nemzetközi közönséggel kommunikáljon a saját nyelvükön, kétségkívül eredményeket fog hozni nemcsak pénzügyi értelemben, hanem márka, szolgáltatás vagy termék ismertségének megteremtése szempontjából is.

Meta description (meta leírás)

Az emberek ritkán nézegetik a weboldalakat a forráskód nézetben, így nem is találkoznak a meta elemek többségével, de akkor miért van rájuk szükség?

Drótváz (wireframe)

A drótváz a design előzetes vázlata, ezáltal jobban megérthető a koncepció és vizuálisan is könnyebben elképzelhető.

One Page Design

Hagyományosan, egy weboldal tartalma több oldalra van elosztva, de az egyoldalas webes kialakítás mindezt egyetlen oldalra tömöríti. Miért is jó ez, és mire lehet használni?

Google robot

Röviden a Google internetes kereső szolgáltatásához használt programról, mit csinál és miért fontos foglalkozni ezzel a témával.

Mi az a domain, domain név jelentése

Mivel az elsődleges szerepe a domain neveknek, hogy az emberek azonosítani tudják vele a weboldalunkat, ezért olyat érdemes választani, ami jól leírja a weboldal célját.

https – biztonságos weboldal

2018 júliusától a Chrome böngésző a nem HTTPS oldalakat „Nem biztonságos” jelzővel látja el, a Google már jó ideje sürgeti a váltást, többek között azzal, hogy előbbre hozza a rangsorolásban a biztonságos weboldalakat.

Reszponzív webdesign

Régebben a weboldalakat csak egy szélességre optimalizálták ami a legtöbb számítógépen jól jelent meg. Manapság azonban egyre többféle eszközön lehet már internetezni, ez új kihívások elé állítja a weboldal tulajdonosokat.

Webergonómia

Mindannyian hallottuk már az „ergonómia” szót, de hányan tudjuk mit is jelent ez a weboldalak szempontjából?

CMS rendszer

A CMS mint az informatika világában szinte minden kifejezés, egy betűszó,  melynek jelentése Content Management System, azaz magyarra fordítva Tartalomkezelő rendszer.
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.