CMS rendszer

A CMS mint az informatika világában szinte minden kifejezés, egy betűszó,  melynek jelentése Content Management System, azaz magyarra fordítva Tartalomkezelő rendszer. CMS-re azért van szükség, mert nélküle nem tudnák az ügyfelek a weboldaluk tartalmát saját maguk feltölteni, módosítani, bővíteni. Minden egyes módosításhoz szakember segítségére lenne szükség, ami lassítja a weboldal frissülését, felesleges köröket eredményez, ezáltal csökkenti a kommunikáció hatékonyságát. Ezzel szemben a legtöbb CMS egy szövegszerkesztő program kezeléséhez hasonló ismeretet igényel csak, így gyakorlatilag bárki könnyen elvégezheti a kívánt módosításokat, új tartalmak feltöltését.

A CMS rendszer nem csak a weboldal tartalmait kezeli, fő feladata e-mellett a weboldalon keresztül beérkező, az látogatók által beküldött adatok kezelés és a megfelelő formában történő megjelenítése is. Kezeli és megjeleníti a beérkező űrlap kitöltéseket, megrendeléseket stb…

Moduláris felépítésének köszönhetően továbbfejlesztési lehetőségeket is biztosít a weboldal számára és ezzel elősegíti, hogy a cég bővíthesse szolgáltatásait, termékkínálatát vagy akár kényelmi funkciókat nyújtson a látogatók számára pl. további fizetési módok, egyedi termékcsoportosítás, ügyfélkapu stb…

Egy jó egyedi fejlesztésű CMS rendszer segítségével teljesen személyre szabott megoldásokat tudunk megvalósítani, melyek használata egyszerű, hatékony.

Néhány példa egyedi modulokra, funkciókra:

  • ügyfélkapu a cég igényeire szabott funkcionalitással
  • több lépcsős foglalási folyamat pl.: éttermek vagy szállásadók részére
  • szerviz vagy más szolgáltatás bejelentkező funkció
  • speciális kialakítást igénylő megrendelő űrlapok
cms

 

 

 

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.

Egy CMS rendszer és ami mögötte van

Az egyedi cms gyakorlatilag korlátlan szabadságot ad a fejlesztőknek és az ügyfeleknek egyaránt, a határ a csillagos ég, és a rendelkezésre álló erőforrás. Az egyik legnépszerűbb funkció például az űrlapkitöltések nyomon követése, valamint az exportálási lehetőség.

Ez különösen akkor hasznos, ha olyan további információkat is bekérünk az oldalon, melyek fontos jelentőséggel bírnak. Ilyen például az üzenet, vagy egyéb más, az érdeklődőt jobban bemutató mező. Ezekből azután statisztikákat nyerhetőek ki, melyek hasznos inputokat adnak a jövőbeli döntésekhez, vagy a célcsoportunk részletesebb megismeréséhez.

Egy másik népszerű funkció a landing oldal készítés. Ez akkor jön igazán jól, amikor időről időre új kampánnyal, szolgáltatással, vagy termékkel szeretne megjelenni egy vállalkozás. A segítségével nincs szükség programozó bevonására, hiszen akár maga a vállalkozó, vagy egy ezzel foglalkozó munkatársa, marketingese, ügynökség képviselője is képes önmaga összeállítani a megfelelő landoló oldalt, melyet azután meg lehet hirdetni. A modul képes arra, hogy előre definiált elemekből össze lehessen állítani az aloldalakat, így tetszőleges elrendezésű és hosszúságú aloldalak hozhatóak létre.

A cms rendszer nélkülözhetetlen a legtöbb webshop életében, hiszen ezen keresztül tölthetőek fel a termékek. Nálunk például a termékadatlapok könnyen áttekinthetők, szerkeszthetők, továbbá arra is van mód, hogy speciális, egyedi igényeket megvalósítsunk. Ez főleg akkor jön különösen jól, ha speciálisabb termékekről van szó, és olyan paraméterek megadására is szükség van, melyek egy dobozos webshop motor esetében nem érhetőek el.

Nem hiányozhat egyetlen profi cms megoldásból sem a legfontosabb seo adatok megadása, mint amilyen a meta cím, meta leírás, vagy webshopok esetében a kategórialeírások kitöltésének a lehetősége. Mivel a saját rendszerünket azzal a seo-s csapattal együtt fejlesztjük, akik itthon a top ligába tartoznak, ezért garantáljuk, hogy minden szükséges keresőoptimalizálási feltételnek megfelelnek az oldalaink.

A felhasználóknak módjuk van továbbá dinamikus tartalmak előállítására, mint amilyen a blog feltöltés, vagy képek, videók beágyazása. Mindezeken felül szinte bármilyen igényt meg tudunk valósítani egy egyedi cms rendszerben, azonban érdemes azt megvizsgálni, hogy valóban szükség van-e a gyakorlatban mindarra, ami a megrendelő fejében megszületik. Olykor előfordulhat ugyanis, hogy a vállalkozók, marketingesek túlgondolják a funkciók fontosságát és felesleges dolgokat szeretnének megvalósítani.

Ennek ellenére azonban olyan egyedi modulok beépítésére is van mód, melyek tényleg hasznosak és előremozdítják a vállalkozást. A beépülő crm rendszertől kezdve a felhasználói jogosultságkezelésen át a több raktár kezelését is tudó megoldásokig bezárólag nem ismerünk lehetetlent.