Legjobb Chrome bővítmények

Hozza ki a legtöbbet böngészőjéből! A Google Chorome legjobb bővítményeivel.

Mielőtt belevágnánk abba, hogy melyek a legjobb és leghasznosabb Google Chrome bővítmények előtte tekintsük át röviden, hogy honnan is indult ez a keresőmotor. 

A Google Chrome a Google által fejlesztett ingyenes, az összes paltformon(számítógép, táblagép okostelefonok) futó böngészőmotor.. 2008 szeptemberében jelentek meg az első publikus verziói, és rá pár hónapra megjelent  az első stabil verzió (2008. december 11-én). Néhány év elteltével (2016 december) a Chrome világszinten a legnépszerűbb böngésző lett. Globális részesedése meghaladta az 50%-t is.
Magyarországon 2014 januárjában a Mozilla Firefoxot megelőzve a leggyakrabban használt böngészővé vált.

A Chrome fő tervezési célkitűzései közé tartozott a létező böngészőhöz képest a biztonság, a sebesség és a stabilitás növelése. A felhasználói felület újdonságai közé tartozik a minimalista megközelítés, ami nem tipikus a modern webböngészőknél.
A Chrome fő erőssége a gyorsasága, és a letisztultság, illetve a személyre szabhatóság.

Személyre szabhatóság?

Igen a Google Chrome lehetővé tette számunkra azt, hogy számos harmadik fél által készített témákhoz lehet hozzáférni a téma galériában, Ezzel a böngészőnknek  tudunk háttérszínt, alapértelmezett színeket, és sok más dolgot beállítani, amire nekünk szükségünk lehet. De ezt a témát nem is feszegetném tovább. Erről egy másik cikkünkbe fogunk írni. 

Mi is az a bővítmény?

2009. decemberben jelent meg a Google Chrome bővítmény galéria bétája, több mint 300 bővítménnyel. Mára, több, mint 100 000 bővítmény érhető el.
A bővítmények egy olyan kiegészítő programok amit telepíthetünk a keresőmotorunk alá ezzel is még kényelmesebbé és könnyebbé teszi az interenetezésünket. Rengeteg ilyen program található meg a Google Chrome áruházába, de most szeretnénk nektek ebből pár nagyon hasznos bővítményt kiemelni.

A sorendett a legmagasabb számtól kezdjük és a bővítmény hasznoságga szerint fog a szám csökkeni. Az 1.-s számmal fogjuk azt a bővítményt bemutatni ami számunkra az eggyik leghasznosabb.

10. Google Maps háttér beállítás 

Ez a Google Chrome bővítmény teszi egyedivé a böngésző felületünket. Ez csak egy, de számos hasonló kiegészitő program letölthető még. De mit is tud ez csinálni?

Ha be van állítva ez a bővítmény akkor  minden egyes új lap megnyitásakor új, látványos képet nézhetsz meg. Vagy akár háttérképként le is töltheted a képet, de a galériát is megnyithatod további gyönyörű műholdas felvételek mentéséhez.

terkep
 
 
googlekeep

9. Google Keep

A Keep egy jegyzettömbként működik ami egy nagyon praktikus kiegészítő. A tartalmakat egyetlen kattintással mentheti a Keepben! Szövegeket, képeket vagy akár egy egész weboldalt. A Keep, mindig szinkronizálja az új mentett fájlokat, tartalmakat különböző platformok között. Ilyen például a  böngésző, Android, iOS és Wear felületek. Így később bárhonnan elérheti őket és visszanézheti . A tartalmakhoz jegyzeteket és címkéket is adhat, így egyszerűbben kategorizálható és keresében is sokkat segíthet. Letölthető itt.

8. Google Fordító

A Google Chrome-ba a fordító automatikusan be van égetve, de azzal csak egy egész oldalt tudunk le fordítani. De ezzel a bővítménnyel ezt megkönnyíthetjük. Hiszen ha bekapcsolod akkor akár szavakat vagy pár mondatot is kijelölve le tudunk fordítani. Fontos, hogy a bővítményt mindig be kell kapcsolni ha használni szeretnénk.

fordito_2

google_office_2-1

7. Office szerkesztő

Sokaknak előfordul az, hogy nincs a gépünkön előtelepítve bármilyen szöveg/táblázatkezelő. Erre egy nagyon jó megoldás a Google Office szerkesztő bővítménye ami ezeket mind magába foglalja. Így már bármikor meg tudsz nyitni egy word dokumentációt, vagy egy excel táblázatot, de akár egy prezentációt is. És a bővítmény miatt ezeket nem csak megtekinteni tudod hanem szerkeszteni is. Ha pedig ezeket elmented egy Google Drive-ba akkor megtudodjuk azokat másokkla is osztani és akár ők is tudnak rajta dolgozni.

6. Google Drive

A Google Drive lehetőséget ad arra hogy a szükséges fájlokat, dokumentumainkat, weboldalakat felhőben tároljuk. Egy kattintással el tudunk menteni bármit, és azokat később el tudjuk érni bárhonnan. Nagyon jól össze lehet szinkronizálni a számítógéppel, így akár fájlkezelőbe is tudjuk böngészni a Google Drivos mappáinkat.

google_drive_2

googe_gmail

5. Google Levélfigyelő

Megjeleníti az olvasatlan üzeneteket a Google Mail beérkező levelei között. A gombra kattintva meg is nyithatjuk a beérkező leveleinket. Hátránya, hogy nem csak az elsődleges mappába lévő leveleket fogja mutatni, hanem a többi mappába lévő levelet is. Ilyenek például a Közösségi mappák (Facebook, Twitter), vagy a Promoció mappa amiben hirdetésekről kaphatunk e-maileket. Google Mail a Chrome Webáruházban

4. Google Hangouts

Aki még nem hallott erről a platform-ról annak röviden annyit, hogy ez egy élő csevegési felület. Hasonlít a közismert Messenger, Instagram Chat-hez. Ez a felület a Google fejlesztése. Akinek van Google fiókja akkor azzal tud belépni és beszélgetni ismerőseivel, ezzel csökenthetjük a levelezéseink számát, és sokkal gyorsabb is rajta a komunikáció.

A Google Hangouts-bővítmény, egyik egyszerű módja annak, hogy el indítsunk egy beszélgetést. 
Üzenet írás mellett akár telefonálhatsz is, vagy videohívást is kezdeményezhetsz. Innen elérhető.

hangouts_2
zoom_2

3. Zoom

A mostani járvány helyzetben, rengetegen dolgoznak otthonról, rengetegen tartják megbeszéléseiket, valamilyen online felületen keresztül. A elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő ZOOM is már nyitott a Google Chrome felé így kiadta az új bővítményét. Lehetővé téve a résztvevők számára, hogy közvetlenül a Google Naptárból ütemezzék a Zoom megbeszéléseket. Egy gombnyomással azonnali megbeszélést indíthat, vagy ütemezhet egy jövőbeli megbeszélést.

2. Full Page Screen Capture

Ez egy nem is olyan régi bővítmény lehetőség a Googel kereső motorjában. Eddig csak egy webolnak egy adott részét tudtuk le képernyő fotózni, de most ez a lehetősége kiszélesedik, mivel egy kattintással az egész weboldalt el tudja menteni egy kép vagy pdf formátumba. A bővítménynek nincs szüksége különleges engedélyekre – egyszerűen telepítse, majd kattintson az ikonra a böngészőben, és  a teljes weboldalt lementi.

Az oldal a rögzítés közben gördül, és azt tanácsoljuk, hogy ne vigye rá az egeret, amíg be nem fejeződik a mentés. Miután a képernyőkép készítés megtörtént, az eredményül kapott kép egy új ablakban nyílik meg, és készen áll a letöltésre.

printscreen_2
lasptass_2

1.  LastPass

És végezetűl az egyik legjobb és leghasznosabb bővitmény számunkra, a LastPass nevet viseli. Tartsa jelszavait egy helyen, és jelentkezzen be automatikusan a bővítmény segítségével.

A lényege, hogy a jelszavainkat egy rendszerben tudjuk tárolni. A program képes felismerni, hogy hol van megnyitva a böngészőnk és ha oda már egyszer beléptünk és elmentetük a belépési adatainkat akkor ő automatikusan be tud léptetni minket nekünk nem kell egy billentyűt se lenyomni. Ami még nagy előnye, hogy regisztrált fiókhoz van kötve így elérheted számitógépről, tabletről vagy akár telefonról is.

 

 

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.