Inkognitó mód Google Chrome-ban

Mit jelent az, hogy inkognitó mód

Az inkognitó módot, privát böngészésnek is szokták nevezik. Ha ilyen módban böngészünk akkor mások pontosabban azok akik ugyanazt a gépet használják, mint mi nem fogják látni, hogy mi után kerestünk. Lehetővé teszi számunkra az inkognitó mód, hogy a böngészési adatainak (ilyenek például az előzmények és a sütik) ne tárolja internet használat közben.

Hogyan használhatjuk az inkognitó módot

Az inkognitó mód minden böngészőben, mindenki számára elérhető, de mostani cikkünkben csak a Google Chrome-t fogjuk jobban megvizsgálni. Nem kell viszont megijednünk, mivel a Google Chrome inkognitó módja csak kicsivel tér el a többi böngésző használatától, ezért ha itt sikerül beállítani akkor sikerülni fog más felületen is. A cél a végeredmény, hogy “láthatatlanul” tudjunk böngészni az interneten. Nézzük is meg, hogy kell használni.

 

Hogyan lehet inkognitó módba lépni?

Többféleképpen is be lehet kapcsolni az inkognitó módot. 

 1. módszer:
  Van-e billentyűparancs, amivel be tudjuk ezt a módot kapcsolni: Ctrl+Shift+N
 2. módszer:
  Nyitunk simán csak egy egy új inkognitó keresőt a következőképpen:
  ink_1
 3. módszer: 
  Nyitunk egy egy új inkognitó ablakat így:
  ink_2

 

Honnan tudhatjuk, hogy privát módba vagyunk és nem léptünk belőle ki sem?

Ha elinditjuk a privát böngészési módot akkor a megszokott kereső felület helyett egy fekete hátterű nyitóoldal fogad minket amin tájékoztat minket arról, hogy valóban inkognitó ablakban vagyunk.
ink_3

Folyamatosan jelen lesz az inkognitó mód ikon a jobb felső sarokban, tehát ha új lapokat nyitunk meg azokon is láthatjuk majd, a kis ikont.Innét tudhatjuk, hogy internetezés közben nem léptünk ki módból.
ink_4

 

Hasznos tippek amiket nem árt ha tudsz!

Teljesen láthatatlanok vagyunk inkognitó módban?
A válasz erre, hogy nem.  A keresési előzményeink nem lesznek elmentve, de ettől függetlenül az egyes oldalak és az internetszolgáltatók még gyűjthetnek információt rólunk. Illetve ha bármilyen bűncselekményt követnek el inkognitó ablakban azt a hatóságok vissza fogják tudni nyomozni, ezért felejtsük el azt a tévhitet, hogy inkognitó módba bármit szabad.

Inkognitó mód után a mentett adatok elvesznek?
A böngészési előzmények, a sütik és az inkognitó módban eltárolt jelszavak eltűnnek.
Fontos, hogy a sima és a privát böngészőnek a könyvjelzői ugyan azok, ezért bármikor ha privát módban böngészik az ember el tud menteni bármit a könyvjelzőbe és azt utána megtudja tekinteni nem inkognitó módba is.
Viszont ha inkognitó módban letöltünk egy fájlt az továbbra is megmarad a számitógépünkön, azok a fájlok kilépés után sem fognak elveszni.

Ha ingkognitó módba vagyunk az megvéd minden veszélytő?
Erre is az a válaszunk, hogy nem. Ha letöltesz egy rosszindulatú fájlt az internetről privát módba akkor is kárt tudnak tenni ezek a fájlok a számítógépünkben, Ennek a módnak nincs semmilyen plusz vírusvédelmi szűrője, szóval ha ezt a módot is használjuk figyeljünk oda, hogy milyen tartalmakat töltünk le.

 

 

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.