Mockup

A mockup a drótváz és a prototípus közötti fázis. A drótvázban a tartalmi elemeket vázoljuk fel, itt a megjelenés kap főszerepet. Ebben a fázisban olyan fontos döntéseket kell meghozni, mint a színséma, a tipográfia és a stílus. A mockup segítségével lehetőség van kísérletezni a termék vizuális kinézetével, így tesztelhető hogy mi néz ki a legjobban. 

Ez a verzió arra is jó, hogy visszajelzést kapjunk a potenciális felhasználóktól, és azonnal elvégezzük a szükséges változtatásokat. Ez sokkal több időt takarít meg, mint lefejleszteni a terméket majd változtatni rajta.

tervezes-folyamata-1

A prototípussal ellentétben a mockup nem interaktív, így a végleges működést nem mutatja be, mégis nagy előnye, hogy a megrendelő és a fejlesztő is pontosan látja az elrendezést, tartalmakat és alapvető funkciókat - így felgyorsítja a tervezési és kivitelezési folyamatot.

Miért hasznos a Mockup?

  • Reális képet ad
    A Mockup-ban láthatóvá válnak a színek, betűtípusok, oldal elrendezések. Így tesztelhető, hogy az elképzelés hogyan nézne ki a valóságban.
  • Könnyen változtatható
    Könnyebb változtatni, mint később a kódolásban. Időt és pénzt takaríthatunk meg ezzel, mert még fejlesztés előtt kiderül, ha változtatni kell.
  • Tesztelhető a felhasználói élmény
    Már ebben a szakaszban is tesztelhető a felhasználói élmény. Bár még nem interaktív a kinézetet, elrendezést itt is lehet tesztelni.
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.