One Page Design

Miben más?

Hagyományosan, egy weboldal tartalma több oldalra van elosztva, de az egyoldalas webes kialakítás mindezt egyetlen oldalra tömöríti.

Számos előnye van annak, ha egyetlen oldalra tervezünk a hagyományos eszközökhöz képest:

Egyszerűbb

Több oldalnyi tartalom és információ tömörítésével egy egyszerűbb és könnyebben átláthatóbb weblapot eredményez. A kevesebb hely miatt szükséges a lényeges információkra koncentrálni és specifikus, közvetlen szavakat használni.

Könnyű navigáció

A sok oldalból, menüpontból álló oldalakon a felhasználó könnyen eltéved. Nehezen követhető az oldal felépítése, logikája. Az egy oldalas kialakításnál megtalál mindent lapozás nélkül. A végtelen görgetés sokkal könnyebb, mint különböző oldalakon keresztül a navigálás. Ezért alkalmazza ezt az elrendezést a Facebook, Tumblr, Twitter is.

Mondj el egy történetet

Sokkal "szórakoztatóbb" a látogatók számára, mint egy hagyományos webdizájn, és arra ösztönzi őket, hogy aktívak legyenek az oldalon. Az egyoldalas weblapoknak látványosnak kell lenniük. Általában sokkal több és jobb grafikát illetve interaktív elemet tartalmaznak, mint a hagyományos társaik.

Sebesség

A végtelen görgetés megnöveli ugyan a betöltési időt, de nem akkor, ha az oldal elemei megfelelően vannak tömörítve és optimalizálva. Amennyiben több a tartalom az dinamikusan is be lehet tölteni ahogy a görgetés halad lefelé.

Mobile first

Mobilon könnyebben átláthatóbb a tartalom, mint a hagyományosan több oldalas weboldalaknál, mivel a telefonon történő navigálás néha gondot okozhat. Az a képessége, hogy végtelenül görgetni lehet a hüvelykujjal, nagyon jó tulajdonság, és az elrendezés tökéletesen használható kisebb eszközökön.

Egyedi

Sokak számára ez egy ismeretlen terület. Mivel kevés vállalkozásnak vagy ügyfélnek van elképzelése az egyoldalas webes kialakításról és arról, hogy ez hogyan lehet hasznos számukra, kevés ügyfél mert belevágni. Kiemeli a weboldalak közül - az egyoldalas weboldalak kevésbé megszokottak, így jó benyomást tehetnek a felhasználókra.

Mikor válasszuk?

Könnyű megoldás egyszerű „brosúra” oldalakra, amelyen egy terméket vagy egy szolgáltatást promotálnak. Noha az egyoldalas webhelyek könnyen használhatóak, vannak olyan helyzetek, amikor nem megfelelő választás. Például egy olyan e-kereskedelmi oldal, ahol sok termék miatt nem lenne képes sikeresen megjeleníteni egyetlen oldalon, így jobb, ha az ilyen típusú webhelyek több oldalasak.

browsing-on-pinterest-iphone-app-min
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.

One Page Design (Egyoldalas weboldal)