Legjobb Firefox kiegészítők

Legjobb Firefox kiegészítők amivel megkönnyítheti a mindennapjait.

Mielőtt elkezdenénk részletezni a legjobb Firefox bővítményeket előtte tekintsük át, hogy mit érdemes tudni erről a kereső motorról. A Mozilla Firefox mindig az első számú asztali webböngésző lesz a legtöbb adatvédelmet preferáló felhasználó számára. A Mozilla Firefox, a Google Chorme-hoz hasonló nyílt forráskódú, ingyenes webböngésző program, amit a Mozilla Alapítvány fejleszt. Magyarország elsőszámú böngészője volt 2009-től amíg a Google Chrome 2013 októberében át nem vette a dobogó első helyét. Világszinten pedig a harmadik legtöbbet használt böngésző az Internet Explorer után.

A Firefox is hasonló bővítmény könyvtárral rendelkezik mint a Google Chrome. Számos testreszabhatósági, teljeseítménynövelő és kényelmet javító bövítményt tölthetünk le. 

A következő listában a Mozzila Firefox kiegészítőit fogjuk bemutatni, olyan sorrendben ahogy maga a Mozzila fejlesztői ajánlják.

firefox_1

10. Facebook Container

A Facebook Container egy elszigetelt tárolóba különíti el Facebook-követőkódjait, amivel megnehezíti, hogy a Facebook harmadik felektől származó cookie-kkal kövesse nyomon látogatásait más weboldalakra. Működése fontos, mivel telepítés után a bővítmény bezárja a Facebook lapokat, törli a Facebook cookie-kat, és kijelentkezteti a Facebook fiókjáról.Amikor legközelebb megnyitja a Facebookot, az oldal egy új lapon nyílik meg. A lapfül kék színű lesz, ez jelzi, hogy a bővítmény aktív.

 

9. Firefox Multi-Account Containers

A Firefox Multi-Account Containers bővítmény lehetővé teszi, hogy minden egyes megnyitott weboldalhoz külön dobozt válasszon. Ennek segítségével, egy okos könyvjelző gyüjteményt tud létrehozni. Ahol kialakíthat különböző mappákat minden élet helyzetnek megfelelően.

firefox_2

firefox_3

8. Firefox Color

Ez a Firefox bővítmény teszi lehetővé, hogy a böngészőnket teljesen egyedivé alakítsuk át. Van lehetőségünk több alapértelmezett sablonból választani. Akinek ezek nem felelnek meg azoknak van lehetőség egyedileg beállítani minden lehetséges szín opciót. Beállíthatjuk a fejléc színeit, a gombok szineit, szöveg színeket és még sok más lehetőséget ad számunkra. Letölthető itt.

7. Firefox Relay

Mindenkinek sok online fiókkal rendelkezik, de ezekhez csak egy vagy két e-mail címet szoktunk használni. Ez azt jelenti, hogy ha csak egy fiókot törnek fel, minden, hasonló e-mail címet használó fiókunk szintén veszélyben van.

A Firefox Relay segít megvédeni valódi e-mail címünket – amely szorosan kapcsolódik az online személyazonosságunkhoz. Lehetővé teszi egyedi, véletlenszerű álnevek létrehozását, amelyek segítségével fiókokat, alkalmazásokat vagy hírleveleket regisztrálhat, és továbbítja az üzeneteket a valódi e-mail címünkre. Ha úgy találja, hogy egy fiók nem kívánt e-maileket vagy spamet küld, letilthatja az álnevet, és az nem küld e-maileket a beérkező levelek mappájába.

firefox_4

firefox_5

6. RegretsReporter

A RegretsReporter bővítmény lehetőséget ad a YouTube Rerets bejelentésére – olyan videókra, amelyeket a YouTube ajánlott számunkra, de minket az adott videó anyaga/téma nem érdekel többé. Ez a bővítmény egy olan felhsználói csoport ötletet alapján jött létre akiknek a céljuk, hogy a Youtube többet megtudjon arról, hogy az emberek milyen tartalmak után érdeklődnek. A RegretsReporter csak 18 éves vagy idősebb személyek számára készült. Adatainak kutatásokhoz való hozzájárulásával segíthet az egyik legerősebb ajánlási motorjának fejlesztésében.

5. Laboratory (Content Security Policy / CSP Toolkit)

A Laboratory egy bővítmény, amely segít létrehozni egy Content Security Policy (CSP) fejlécet a webhelyéhez. Ez a bővítmény inkább fejlesztőknek készült, de akinek van weboldaluk és fontos számukra a biztonság azok is könnyen tudják használni. A Content Security Policy (CSP) egy olyan biztonsági réteg, amely segít bizonyos típusú támadások észlelésében, beleértve a Cross-Site Scripting (XSS) és az adat befecskendezési(adatbázis támadások) támadásokat. Ezeket a támadásokat az adatlopástól a webhelyek megrongálásán át a rosszindulatú programok terjesztéséig mindenre használják.

firefox_6

firefox_7

4. B!tch to Boss

A mai világban rengeteg káros hatás érheti gyermekeinket. Ilyen káros hatások az interneten például a becsmérlő szavak használata. Ha gyermekeinket ezektől a szavaktól mentes internetezését szeretnénk elérni akkor ez a bővítmény a megfelelő. A B!tch to Boss megtalálja és lecseréli az olyan becsmérlő szavakat, mint a „szuka”, „slampa” és „csúnya nő”, a „főnök” szóra.

3. Princeton Political and COVID-19 News Study

Ez egy interaktív bővítmény. A bővítmény lényege, hogy a fejlesztők a felhasználók által kapott adatokból kutatásokat végeznek, hogy az internetezők miként viszonyulnak a politikai és a Covid-19 járvánnyal foglalkozó hírekhez. A bővítmény letöltése után el kell fogadjunk néhány adatvédelmi szabályzatot és a bővitmény aktiválása után részt is vehetünk a tanulmányban.

firefox_8

firefox_9

2. uBlock Origin


Egy hatékony reklám- és követésblokkoló böngészőkhöz, amely kíméletes a processzorral és a memóriával, de az eredmény látványos. Kevesebb reklám és promócios anyaggal találkozunk az internetezésünk során.
Használat: A nagy bekapcsológomb a kiegészítő tiltására/engedélyezésére szolgál a jelenlegi webhelyen. A gomb kizárólag a jelenlegi webhelyre érvényes, nem egy globális kapcsoló.

 

1. Video DownloadHelper


A Video DownloadHelper a legjobb bővítmény a videók és képfájlok webhelyekről való mentésére. Amikor a DownloadHelper olyan beágyazott videókat észlel az adott weblapon, amelyeknél letölthető a videó/kép tartalma, az eszköztár ikonja kiemelkedik, és egy egyszerű menü segítségével egy kattintással tölthet le az adott fájlokat.

firefox_10
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.