Google térkép weboldalra

A Google Térkép a Google által kifejlesztett térképszolgáltatás. Az térkép és műholdfelvételek az egész Földet lefedik. A könnyen kezelhető felhasználói felület, valamint a keresésre alkalmas térképek és műholdképek miatt a Google Maps szolgáltatás hamar népszerű lett. 2005 júniusában megjelent a Google Maps API, amellyel a teljes felület személyre szabható. A programozáshoz szükséges fejlesztői kulcs bárki számára elérhető. 

A térképek megjelenítése elterjedt a weboldalakon, a megnövekedett igénybevétel miatt a Google szigorított az egyébként ingyenes eszközük hozzáférésén. Bevezették, hogy csak a regisztrációt és hitelesítési folyamatot követően használhatod ezt a szolgáltatásukat. A Google Maps használata egy meghatározott havi költség-kvóta erejéig továbbra is ingyenes maradt: a magyar kis- és középvállalkozások igényeit ez a legtöbb esetben teljes mértékben kielégíti (részletek itt).

A Google Maps nyílt API-jának következtében kiválóan alkalmas arra, hogy bárki bármilyen adatbázist illesszen fölé. Ha van üzlethelyiséged, irodád ahol ügyfeleket fogadsz ill. egy adott terület közönségét célzod meg a termékeddel vagy szolgáltatásokkal akkor fontos, hogy az emberek könnyen megtaláljanak. Ebben könnyen segíthet egy térkép ahol vizuálisan is meg tudod jeleníteni az adott helyet vagy helyszíneket (pl.: több üzlethelyiség esetén).

google-maps-800x600-02
Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.