Webáruház fejlesztés

Ma már számos jól használható, profi nyílt forráskódú webáruház motor közül választhatunk, amelyek általában funkcionalitásban abszolút versenyképesek. Miért érdemes mégis egyedi webáruház fejlesztésben gondolkodni?

MIÉRT ÉRDEMES MÉGIS EGYEDI FEJLESZTÉSBEN GONDOLKODNI?

Egyedi webdesign: Egy webáruház esetében is fontos az egyedi megjelenés, a tetszetős megkapó design, egyedi fejlesztés esetén gyakorlatilag bármi lehetséges, nem feltétlenül kell sablonos megoldásokban gondolkodni.

Személyre szabott, átlátható: Mivel az egyedi fejlesztésű webáruházak pontosan az igények alapján meghatározott funkciókat tartalmazzák, így az adminisztrációs felületek könnyebben átláthatók, nincsenek felesleges menüpontok, szükségtelen funkciók.

Továbbfejleszthetőség: Előbb utóbb a legtöbb webáruház eléri azt a fejlettségi szintet, amikor szükséges valamilyen CRM vagy raktárkezelő rendszerrel összeköttetést létesíteni. Ilyen esetekben, jóval egyszerűbb egyedi fejlesztést egy eleve erre tervezett rendszerben megvalósítani. Bizonyos esetekben az ilyen egyedi fejlesztések csak egyedi rendszerben valósíthatók meg.

Biztonság, stabil háttér: Mivel a webáruház magját alkotó webshop motor nem nyílt forráskódú, így azt nem tudja bárki elérni, nem tudja az esetleges biztonsági réseket kihasználva feltörni, és ezzel kárt okozni. A hosszútávú stabil működést pedig a rendszer fejlesztésében szerzett sokéves tapasztalattal rendelkező kollégáink szavatolják.

Ha szeretné kihasználni az egyedi fejlesztésű webáruházban rejlő lehetőségeket, akkor vegye igénybe díjmentes igényfelmérési lehetőségünket, vagy, ha már meghatározott elképzeléssel rendelkezik, kérje ajánlatunkat.

Mi az egyedi webáruház készítésének menete

Igényfelmérés

Meggyőződésünk, és ezt a gyakorlat is rendre alátámasztja, hogy igazán jól akkor működik egy webáruház, ha az jól illeszkedik a vállalkozás igényeihez: az árukészlet nyilvántartástól a megrendelések kezeléséig, a design-tól a komplex marketing eszközök, fizetési kapuk integrációjáig azok a megoldások valósulnak meg, amelyek a vállalkozás számára a legtöbb előnnyel rendelkeznek. Az első lépés tehát, hogy kitűzzük milyen célokat kell elérnünk, és ezt hogyan, milyen eszközökkel fogjuk megvalósítani.

Legnépszerűbb moduljaink, funkcióink az alap funkcionalitáson felül:

  • Bankkártyás fizetés
  • Kupon modul
  • Különböző csomagpontok integrációja

Marketing webterv készítése

Egy jól és villámgyorsan működő, a legmodernebb technológiákkal készült webáruház önmagában az értékesítési folyamatnak csak a második állomása. Hogy mi az első állomás? Gondoskodni kell róla, hogy a vásárlóink eljussanak a webshopunkhoz, és meg kell terveznünk, hogy mit fognak ott látni, hogyan tudjuk megragadni a figyelmüket, felkelteni az vásárlási kedvüket. A webáruház tervezésének egy fontos komponense a marketing webterv készítése, amely ezeket a kérdéseket válaszolja meg.

Wireframe készítés, design tervezés

Először a szem eszik. Ez fokozottan igaz a képernyőkön megjelenő tartalmakra. Már tudjuk, hogy mit szeretnénk megjeleníteni, a feladat, hogy kitaláljuk hogyan jelenítsük meg. Egyrészt szerkezetileg (ez a wireframe vagy drótváz - például egy sorban hány termék jelenjen meg), másrészt a színvilágot, a hangulatot és a tipográfiát is meg kell komponálni az igazán jó eredmény eléréséhez (ez a design terv).

Programozás

A funkciók programozása, személyre szabása, valamint a megtervezett design megvalósítása, a háttérfolyamatok és a front-enden megjelenő modulok működésre bírása a webáruház fejlesztés egyik leghosszadalmasabb és legösszetetteb folyamata.

Tesztelés, tartalom, élesítés

A fejlesztési folyamat végén tesztelni kell mindent, hogy úgy működik, és úgy néz-e ki, ahogy kell neki, komplex rendszereknél előfordulhatnak problémák melyeket előre nem lehet látni, illetve amiket a menet közben változó körülmények idéznek elő.

A webáruház készítése során nincs még szükség kész tartalmakra, gondosan megírt termékleírásokra ahhoz, hogy tesztelni lehessen akár a funkciókat, akár a kinézetet. Viszont mielőtt kikerül az internetre a felhasználók elé, mindenképpen fel kell tölteni minden szöveget, képet, videót stb.

Élesítés, üzemeltetés, továbbfejlesztés

Ha minden rendben van, akkor nincs más hátra, mint útjára indítani az áruházat, elérhetővé tesszük minden internetező számára, azaz élesítjük. Mint minden szoftver esetében, a webáruházaknál is elengedhetetlen a karbantartás, továbbfejlesztés, hiszen a technológia fejlődése, a piaci változások időről időre új elvárások elé állítják a webshopokat, a fejlődés sosem áll le.

Gyakran ismételt kérdések az egyedi webáruház fejlesztéssel kapcsolatban

K: Mennyi terméket tud kezelni az itt készülő webáruház?
V: Több ezer vagy akár több tízezer, skálázható az igényeknek megfelelően.

K: Biztonságos adatforgalom (HTTPS) / SSL tanúsítvány elérhető-e?
V: Igen, természetesen.

K: Migrálás korábbi saját vagy bérelhető webáruházból sajátba megoldható-e?
V: Igen.

K: Saját domain nevemet használhatom-e?
V: Igen, természetesen.

K: Bérelt webáruház vs saját webáruház?
V: A bérelt webáruházak viszonylag teljeskörű funkcionalitást kínálnak, de nehezen személyre szabhatóak. Sokszor nehézkes a használatuk a sok, számunkra szükségtelen funkció miatt. Nem lehetséges, vagy nagyon drága egyedi designt alkalmazni. Nem pontosan passzol az egyedi igényekhez, termék vagy szolgáltatás sajátosságokhoz. Ha valamilyen egyedi igény merül fel, akkor sokszor a megrendelő megreked, falakba ütközik, és emiatt nem tud továbblépni.

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.