Webdesign

Mindannyian tudjuk, hogy nem csak a tökéletes működés, hanem a megjelenés is fontos. Ez a "webdesign" az, ami első látásra megkülönbözteti az általunk készített weboldalakat a versenytársakétól.

Maga a megjelenés a második fázisban készül el. Ilyenkor a weboldal design és a cég arculatának megtervezése kerül reflektorfénybe.  Ha a cég már rendelkezik arculattal, akkor annak felhasználásával valósítjuk meg a webes megjelenést.

Egy előzetes személyes konzultáció keretein belül felmérjük ügyfelünk elképzeléseit, ezután kezdődik a tervezés leglátványosabb fejezete…

Ebben a lépésben a kreativitás kapja a főszerepet, a korábban elkészített arculatot és a várható tartalom mennyiséget figyelembe véve először a főoldal design terv készül el, amelyet egy személyes találkozó keretében prezentálunk ügyfeleinknek. Így lehetőség van a design koncepció részletes megismerésére, illetve közösen meghatározzuk az esetleges módosításokat.

A főoldal véglegesítését követően elkészítjük a weboldal megvalósításához szükséges típus aloldalakat is, amelyek egyértelműen meghatározzák a weboldal teljes megjelenését. Ezt követően indulhat a weboldal programozása.

Milyen lépései vannak általánosan a webdesign tervezésnek?

A webdesign tervezés első és legfontosabb lépés a projekt megértése és az ehhez kapcsolódó igények felmérése. Ilyenkor a tervezők meginterjúvolják a klienseket, felmérik és megismerik a célcsoportjukat, valamint a piacot. A kapott információk segítik a szakembereket, hogy könnyebben tudják megtervezni, valamint felépíteni az oldalt, kitalálni a tartalmakat, a stílust.

A webdesign tervezési fázisban a hozzáértők elkészítik a wireframe-et, amely egy egyszerű, vázlatos rajz a weboldal elrendezéséről és a tartalom elhelyezéséről. Ilyenkor elsősorban a felhasználói élményen és az oldal felépítésén van a fókusz.

Ezután következik az oldal vizuális részének az elkészítése, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, ezáltal a színekre, betűtípusra és az általános összhangra. A design jellemzően grafikus programok segítségével készül, amit az ügyfélnek is szemügyre kell vennie, véleményeznie és akkor lehet élesíteni, ha megerősítette, hogy mehet.

A fejlesztők a tervek alapján megkezdik a munkát, olyan technológiákat alkalmaznak a fejlesztésekhez, mint a HTM, CCS, JavaScript, stb., ezen kívül rengeteg kódolást végeznek. Miután az oldal elkészült, a fejlesztők tesztelik a weboldalt, ilyenkor győződnek meg arról, hogy minden jól működik-e és, hogy optimális-e a felhasználók számára. A tesztelés során a funkcionalitást, a sebességet és a biztonságot is ellenőrzik. Amennyiben mindent rendben találnak az oldallal, jöhet a publikálás és a továbbiakban ügyelni kell a karbantartásra és a frissítésekre.

Milyenek az aktuális webdesign trendek?

A webdesign trendek közül a sötétebb témák régen is népszerűek voltak és jelenleg is közkedveltek. Az efféle háttereket jellemzően élénkebb színekkel és fehér betűtípussal kombinálják, ami kontrasztos és modern megjelenést eredményez. Az animációk, a mozgó elemek és a videók az oldalakat érdekesebbé, interaktívabbá és dinamikusabbá teszik. Az animált effektek javítják a felhasználói élményt és segítenek a tartalmak kiemelésében. Az árnyékok, a mélységek és az illúziók még dinamikusabbá, figyelemfelkeltőbbé tehetik az oldalt.

Az egyszerű és letisztult design továbbra is közkedvelt. Az egyszerűség több helyet és tisztább megjelenést biztosít a tartalomnak, ami az oldal könnyebb kezelhetőségéhez is hozzájárul. A minimalizmus a letisztult formákra és a visszafogott színekre fókuszál, ráadásul mindez gyors betöltést eredményez a felhasználók számára.

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.

Webdesign készítés

A webdesign a felhasználói élmény, a tartalom és az üzleti célok találkozási pontján áll. Íme néhány tényező, amelyet az emberek gyakran fontosnak tartanak a webdesign készítés során:

  1. Esztétika és vizuális megjelenés: Az emberek azt szeretnék, hogy a weboldaluk vonzó és profi megjelenésű legyen. A design elemei, mint a színpaletta, tipográfia és képi elemek, mind-mind hozzájárulnak az első benyomáshoz.
  2. Felhasználói élmény (UX): A webdesign készítés nem csak a kinézetről szól; a felhasználók számára könnyen használhatónak és intuitívnak is kell lennie. Az emberek azt szeretnék, ha a weboldalaik könnyen navigálhatók és logikusak lennének.
  3. Mobil-reszponzivitás: A mobil böngészés népszerűsége miatt az emberek azt várják el, hogy a weboldalak mobil eszközökön is jól működjenek.
  4. Sebesség és teljesítmény: Az emberek nem akarják várni, amíg egy oldal betöltődik. A gyors betöltődésű oldalak jobb felhasználói élményt nyújtanak és pozitívan hatnak a keresőmotoros rangsorolásra is.
  5. Keresőmotor-optimalizálás (SEO): A webdesign készítés során a kinézetnek és a tartalomnak is SEO-barátnak kell lennie, hogy az oldalak megjelenjenek a keresőmotorok találati listáján.
  1. Interaktivitás: A dinamikus elemek, animációk és interakciók növelhetik a felhasználói érdeklődést és elkötelezettséget.
  2. Hozzáférhetőség: A weboldalaknak mindenki számára hozzáférhetőnek kell lenniük, beleértve a fogyatékkal élő felhasználókat is. Ez nem csak etikai kérdés, hanem egyes helyeken jogi követelmény is.
  3. Biztonság: Ha egy weboldal személyes adatokat gyűjt vagy pénzügyi tranzakciókat kezel, az emberek azt akarják, hogy az oldal biztonságos legyen.
  4. Frissíthetőség: Az emberek azt szeretnék, hogy könnyedén frissíthessék a tartalmat anélkül, hogy programozói ismeretekre lenne szükségük.
  5. Költség: A webdesign készítés költsége gyakran fontos tényező. Sokan keresnek megfizethető, de mégis magas minőségű megoldásokat.

Ezek mind-mind olyan területek, amelyekre a webdesig készítés során a designereknek és fejlesztőknek figyelniük kell, ha azt szeretnék, hogy ügyfeleik elégedettek legyenek az elkészült weboldallal.