Web- és marketing tervezés

Mindannyian tudjuk, hogy nem csak a tökéletes működés, hanem a megjelenés is fontos. Ez az, ami első látásra megkülönbözteti az általunk készített weboldalakat a versenytársakétól.

Maga a megjelenés a második fázisban készül el. Ilyenkor a weboldal design és a cég arculatának megtervezése kerül reflektorfénybe.  Ha a cég már rendelkezik arculattal, akkor annak felhasználásával valósítjuk meg a webes megjelenést.

Egy előzetes személyes konzultáció keretein belül felmérjük ügyfelünk elképzeléseit, ezután kezdődik a tervezés leglátványosabb fejezete…

Ebben a lépésben a kreativitás kapja a főszerepet, a korábban elkészített arculatot és a várható tartalom mennyiséget figyelembe véve először a főoldal design terv készül el, amelyet egy személyes találkozó keretében prezentálunk ügyfeleinknek. Így lehetőség van a design koncepció részletes megismerésére, illetve közösen meghatározzuk az esetleges módosításokat. 

A főoldal véglegesítését követően elkészítjük a weboldal megvalósításához szükséges típus aloldalakat is, amelyek egyértelműen meghatározzák a weboldal teljes megjelenését. Ezt követően indulhat a weboldal programozása. 

Díjmentes felmérés

Jelentkezzen személyes, díjmentes felmérésünkre, ahol pontosíthatjuk a felmerült igényeket és javaslatokat teszünk a legjobb webes megoldás megvalósítására.

Marketingtervezés

A marketingtervezés az üzleti siker egyik leglényegesebb eleme, amely stratégiai megközelítést igényel. A folyamat a célok meghatározásától kezdve, a piackutatáson át, egészen a megvalósításig terjedő széleskörű tevékenységeket foglal magába.

A cégek a marketingcélok kitűzésével kezdik a tervezést, amelyek általában összhangban vannak az üzlet profiljával, és lehetnek rövid, közép vagy hosszútávúak. A vállalatok többsége elsősorban növelné a részesedést, új termékeket szeretnének bevezetni és fokoznák márkaismertségüket.

A célkitűzések megállapítása után a piackutatás következik, a folyamat nélkülözhetetlen a hatékony marketingstratégia kialakításához. Ebben a szakaszban a vállalatok felmérik a célpiacukat, a vevők igényeit, alaposan megvizsgálják a versenytársak tevékenységét és a piaci trendeket. A kutatások segítenek megérteni a fogyasztók magatartását, az árazási stratégiákat, valamint az elérhető disztribúciós csatornákat.

Ezután belevághatunk a marketingstratégia tényleges kialakításába. Ebben a szakaszban választjuk ki a marketingeszközöket, amelyeken keresztül közvetítjük az üzeneteinket. Ezt megtehetjük TV vagy rádió reklámokon keresztül, közösségi média felületeken, e-mail marketingen, eseménymarketingen keresztül és egyéb kommunikációs csatornák használatával.

A stratégia kidolgozása után jöhet a terv végrehajtása. Jellemzően ilyenkor indulnak a kampányok, ekkor kezdjük megírni a tartalmakat és az illetékesek folyamatosan koordinálják a tevékenységeket, sokszor megbeszéléseket is tartanak a projektekkel kapcsolatosan. A menedzselés során fontos a rugalmasság, hiszen a piaci körülmények gyorsan változhatnak, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új kihívásokhoz. Az ügyfeleket lehetőleg minden történésről tájékoztassuk, de a kollégákat sem árt figyelmeztetni a változásokról.

A marketingtevékenységek eredményeinek mérését és elemzését sem szabad figyelmen kívül hagyni. A visszajelzések segítenek abban, hogy látjuk mi működik jól és mely dolgok igényelnek javítást, lehetővé téve a vállalat számára, hogy finomítsa marketingstratégiáját.

A marketingtevékenységek eredményeinek mérése megalapozza a jövőbeli döntéseket. Lényeges nyomon követni a weboldal forgalmát és a konverziós arányokat, így láthatjuk az új látogatók számát is, valamint azt, hogy mennyi időt töltöttek az oldalon. A vásárlói elégedettség és hűség mérése szintén meghatározó, ez történhet akár vásárlói visszajelzések alapján. A közösségi médiában a különféle interakciók az árulkodóak, ilyenek a lájkok, megosztások és a hozzászólások. Az egyes marketingcsatornák teljesítményét is elemezzük, ezáltal kideríthetjük, melyek a leginkább hatékonyak a célközönség elérésében.

A marketingtervezés egy összetett és dinamikus folyamat, amely a vállalati célok megvalósításának elengedhetetlen része. A sikeres stratégia által hatékonyabban kommunikálhatunk a célközönségünkkel, ezen kívül javíthatunk piaci pozíciónkon, ezáltal a bevételünk is növekedni fog.

Mit értünk marketingterv alatt?

A marketingterv egy olyan dokumentum, amely részletesen ismerteti egy vállalkozás marketingcéljait, stratégiáját és taktikáját. A marketingtervezés folyamatának fontos része, amely segít a vállalkozásnak abban, hogy hatékonyan érje el célközönségét és megvalósítsa marketingcéljait.

A marketingtervezés folyamata fontos része egy vállalkozás sikerének. A marketing erv segít a vállalkozásnak abban, hogy hatékonyan érje el célközönségét és megvalósítsa marketingcéljait.

A marketingterv általános részei:

 • Összefoglaló: a marketingterv rövid áttekintése, amely tartalmazza a legfontosabb célokat és stratégiákat.
 • Elemzés: a piaci környezet, a célcsoport és a vállalkozás elemzése.
 • Stratégia: a marketingcélok elérésére szolgáló stratégia meghatározása.
 • Taktikák: a stratégia végrehajtására szolgáló konkrét taktikák meghatározása.
 • Mérés: a marketingkampányok eredményeinek mérése.

A marketingterv elkészítésének lépései:

 • A vállalkozásnak először meg kell határoznia a saját marketing céljait. Ezek lehetnek rövid távú, például a márka ismertségének növelése vagy új ügyfelek megszerzése, vagy hosszú távú, például a piaci részesedés növelése vagy a profit növelése.
 • Aztán ki kell jelőlni a célcsoportot. A vállalkozásnak meg kell határoznia, hogy ki a célközönsége. Ez a lépés kulcsfontosságú a hatékony marketingkampányok megtervezéséhez.
 • Utána következhet a piackutatás. A vállalkozásnak piackutatást kell végeznie a célcsoportról és a versenytársakról. Ez a kutatás segít a vállalkozásnak abban, hogy megértse a célcsoport igényeit és a versenytársak stratégiáit.
 • Azután szükség van egy saját stratégiára. A vállalkozásnak meg kell határoznia a marketingcélok elérésére szolgáló stratégiát. Ez a stratégia általában magában foglalja a célcsoport elérési módjának meghatározását, a marketingüzenetek kialakítását és a marketingcsatornák kiválasztását.
 • Ezzel szorosan együttműködve kell alkalmazni a megfelelő taktikát. Tehát a vállalkozásnak a stratégia végrehajtására szolgáló konkrét taktikát kell kidolgoznia. Ezek a taktikák lehetnek például online marketing, offline marketing vagy közösségi média marketing elemek.
 • Végezetül pedig szükséges mérni az eredményeket. A vállalkozásnak mérnie kell a marketingkampányok eredményeit. Ez a mérési folyamat segít a vállalkozásnak abban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a marketingstratégia hatékony.

Mint látható, a marketingterv egy dinamikus dokumentum, amely folyamatosan frissíthető és módosítható. A vállalkozásoknak rendszeresen felül kell vizsgálniuk marketingtervüket, hogy biztosítsák annak hatékonyságát.